Skip to main content

Apie Pelican

Kurį laiką buvau užsiėmęs ir apleidęs savo blogą, bet dabar jį visiškai atnaujinau. Visą turinį perkėliau į Pelican. Pelican yra statinio turinio generatorius.

Pelican privalumai

  • paprastumas - ko gero tai pagrindinis privalumas.

    Pelican iš svetainės turinio sugeneruoja paprasčiausius HTML failus, kuriuos galima įmesti į bet kurį serverį, kuris sugeba rodyti statinį turinį. Man tokia mintis labai patiko, paprasčiausiai genialu!

  • reST - reST yra viena iš Lightweight Markup Language, tai reiškia, kad tekstus galima kurti naudojant labai paprastus sintaksės elementus, kažkas panašaus į visiems gerai žinomą wiki sintaksę.

    Šio puslapio originalų reST tekstą galite apžiūrėti čia

    reST formatas labai plačiai naudojama Python pasaulyje ir man pačiam darbe dažnai tenka rašyti dokumentacijas ar paprasčiausiai komentarus kode reST formatu.

  • viskas failuose - visas svetainės turinys saugomas failuose ir galutinė svetainė sugeneruojama iš tų failų. Failai gali būti rašomi vienu iš palaikomų. Šiuo metu Pelican palaiko reST ir Markdown.

    Kadangi viskas saugoma failuose, tai rašyti straipsnius galiu atsijungęs nuo interneto ir naudodamas savo mėgiamiausią tekstų redaktorių (vietoje mažo ir nepatogaus naršyklės TEXTAREA laukelio).

Perkėlimo iš Drupal į Pelican vargai

Disqus

Paveiksliukai

Kodo sintaksės spalvinimas