Skip to main content

Kaip tapti Hakeriu

Ką tik, tiesiog akimirksniu suvalgiau, labai įdomų rtfb išverstą rašinį „Kaip tapti Hakeriu“. Šį rašinį parašė Eric S. Raymond – viena iš garsiausių hakerių kultūros asmenybių, kuris būtent ir išgarsėjo savo rašiniais, tokiais kaip The Cathedral and the Bazaar, taip pat nuo 1990 m., Eric S. Raymond tapo The Jargon File prižiūrėtoju. Visus Eric rašinius galite rasti jo asmeninėje svetainėje.

Visiems, kurie bent šiek tiek domisi hakerių kultūra, tikrai rekomenduoju, nuo pradžių iki galo, perskaityti rtfb vertimą į Lietuvių kalbą Kaip tapti Hakeriu. Galima sakyti iš pirminio šaltinio sužinosite, kas iš tikrųjų yra hakeris ir kaip juo tapti. Rašinys nėra didelis, todėl negalima praleisti nei vieno skyrelio.

Štai citata iš rašinio, kuri man patiko labiausiai:

„Bandyti išmokti hakinti naudojant Microsoft Windows ar bet kurią kitą uždarojo kodo sistemą yra beveik tas pats, kas bandyti išmokti šokti sugipsuotam.“ – .Eric S. Raymond.

Viską perskaitęs supratau, kad einu teisingu keliu. Gal būt, praėjus kokiam dešimtmečiui ir man pavyks tapti hakeriu… :) Gero skaitymo!