Skip to main content

Mac OS X išpūstas burbulas?

Tikriausiai susilauksiu visokių puldinėjimų iš Mac OS X gerbėjų, tačiau pacituosiu ir pakomentuosiu vieną forumo įrašą, kuris man patiko ir sukėlė visokių minčių.

Štai įrašas iš ubuntu.lt forumo, autorius arski:

Apple macOS, tai isvis yra pavizdys, kaip gerai reikia moket legaliai is sh sviesta spaust ir darytis gera $. Taip, ten kazkiek modifikuotas BSD, pririshtas prie hardwaro. ta pati galejo padaryt kokia nors Toshiba. Esme, kad ten viskas veikia ir tai yra patrauklu vartotojui, taciau ten yra elementarus, gerai atkonfigintas unixas. Is Apple nauda tik tada jei dirbi su garsu arba dizainu, nes ten yra tam tikro softo, kuris “tiesiog veiks”, taciau su brandu padarytas overhypas, kuris pritraukia tam tikra dali asmenybiu, kurie yra shventai isitikine, kad Apple turejimas yra kazkoks jau gero lygio irodymas…kas beje nera, nes is betkurio kompo ismetus MacOS ir instaliavus Windows, tarkim, tai pamatytum, kad uz hardwara permokejai i dausas.

Kas man sukėlė apmąstymų, o gi tai, kad paėmus pačią paprasčiausią Ubuntu, ant gerai suderinamos geležies, per kelias valandas galima jį sukonfigūruoti taip, kad jis mažai kuo tesi skirtų nuo Mac OS X. Taip sakau todėl, kad pats prieš kiek laiko bandžiau taip sukonfigūruoti Ubuntu. Rezultatais buvau patenkintas. Jei tai galiu padaryti aš, tai įsivaizduokite, ką gali padaryti rimta kompaniją, kad ir tokia kaip Dell. Tarkime, būtų įgyvendintas toks projektas, kuriam būtų sukurta speciali geležis, tai geležiai padaryta nauja distribucija, kad ir Ubuntu pagrindu. Ta distrubucija turėtų daug visokių „Eye Candy“ dalykėlių ir dar visokių smulkmenų, kurios puikiai derėtų su geležimi ir tiesiog veiktų. Manau labai nesunkiai būtų galima pasiekti Mac OS X lygį. Skamba visai gražiai. Bet pagalvojus su kuo reikės konkuruoti – Microsoft Windows, kurie dantimis įsikandę laikosi savo rinkos dalies, nors kažkokių naujovių, nelabais ir pasiūlo. Tai ko gero daugeliui rankos greitai nusileistų. Tuo labiau, kad Apple Mac OS X su tokiu PR ir tai vos vos rinka te sugeba atsikovoti. Tai atsiradusiai naujai operacinei sistemai būtų dar sunkiau.

Tačiau visai tikėtina, kad tarkim koks Google galėtų ryžtis tokiam žingsniui, nes kaip žinia kitų metų pradžioje, Google planuoja išleisti savo interneto naršyklę Chrome.