Skip to main content

Ubuntu Supported Hardware Database?

Ieškojau tokio dalyko, kaip duomenų bazė, kurioje būtų gražiai surašyti įrenginiai ir statusas, kaip tie įrenginiai veikia su Ubuntu.

Pats Ubuntu turi tokį dalyką, kaip hwtest, kaip suprantu, jis nusiunčia informaciją į hwdb.ubuntu.com, bet iš ten tos informacijos nelabai kaip ir galima paimti.

Dar šiek tiek paieškojęs, radau štai ką:

Kaip supratau nėra normaliai veikiančios Supported Hardware Database. Sakydamas „normaliai veikiančios“, turiu galvoje tokią sistemą, kur savo kompiuteryje paleidus specialią programą, tokią kaip hwtest nusiųstum visą informaciją apie savo geležį į centrinį serverį. O jau tame serveryje galėtum matyti visas statistikas, kas palaikoma, o kas ne, ir t.t.

Iš visko ką pavyko rasti labiausiai sudomino kmuto.jp/debian/hcl ir www.ubuntuhcl.org, nors ko gero rimčiausias iš visų yra smolts.org. smolts.org turi didžiausią geležies duomenų bazę, tačiau Ubuntu skirto kliento taip ir nepavyko paleisti.

Dėl hwtest, tai kaip supratau žmonės prie to dirba ir kažkadaise turėtu pasirodyti tai ko reikia. Todėl belieka laukti ir balsuoti: